Politika zasebnosti
1. Splošno
REAL d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Zbrane osebne podatke bo REAL d.o.o. uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Spletno stran www.zascita-real.si se lahko obišče brez navedbe podatkov. REAL d.o.o. le takrat, ko se pošiljajo s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot del naročila produktov REAL d.o.o.
2. Uporaba osebnih podatkov
Osebne podatke uporabnikov spletne strani www.zascita-real.si ter naročnikov na e-novice obdeluje: REAL d.o.o., Grobelno del 65a, 3231Grobelno, e-mail: info@zascita-real.si, Telefon: 031 455 445. REAL d.o.o. za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje podatke uporabnikov: Ime in priimek, naslove za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), naslov elektronske pošte (uporabniško ime), geslo v šifrirani obliki, kontaktno telefonsko številko, državo bivanja, način plačila, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletni strani. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, REAL d.o.o. ne odgovarja. REAL d.o.o. spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu REAL d.o.o. posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja. Osebni podatki, ki jih uporabnik ali kupec pošlje preko obrazca za naročanje na e-novice, so zaupni in se obravnavajo s skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.
3. Soglasje registriranih uporabnikov na spletni strani
Osebni podatki uporabnikov in kupcev bodo uporabljeni le za dostavo naročenih izdelkov ter za trženjske namene. Ob potrditvi pa tudi za pošiljanje e-novic.
Registrirani uporabnik na spletni strani je uporabnik, ki se je registriral .
Uporabniki na spletni strani imajo ob registraciji na voljo možnost naročila na e-novice. Soglasje uporabnika ali kupca v spletni trgovini za obveščanje z e-novicami v skladu s to Politiko zasebnosti se šteje za dano, če ta v spletni trgovini obkljuka polje za naročanje na e-novice in potrdi svoj elektronski naslov.
4. Soglasje obiskovalcev na e-novice
Upravljavec osebnih podatkov ponuja obiskovalcem www.zascita-real.si možnost prijave na e-novice z enakim obsegom soglasja tudi v elektronski obliki. Upravljavec soglasja hrani kot dokazilo o podanem soglasju vse do poteka namena, za katerega so bila soglasja zbrana.
5. Namen zbiranja podatkov naročnikov na e-novice
Za neposredno trženje (obveščanje naročnikov o akcijskih ponudbah in novostih)
6. Odjava naročnikov
Naročniki na e-novice se lahko od njihovega prejemanja v vsakem trenutku odjavijo.
7. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki:
Uporabnik, kupec ali naročnik na e-novice:
• lahko kadarkoli pisno ali elektronsko umakne soglasje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajalo do preklica;
• sme kadarkoli pisno zahtevati obvestilo o tem, kateri osebni podatki, ki se nanašajo nanj, so v zbirki osebnih podatkov REAL d.o.o. in zahtevati njihovo popravo, če so ti netočni;
• lahko kadarkoli pisno zahteva izbris svojih osebnih podatkov, zbranih z zgornjim namenom,
• ima pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov, ugovarjati obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov; in
• ima pravico do pritožbe pri nadzornem organu.
8. Piškotki in IP naslovi
Spletne strani uporabljajo piškotke. To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na računalnik obiskovalca. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih obiskovalci uporabili pri dostopu do spletnega mesta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga obiskovalec uporablja, kar pomeni, da lahko obiskovalec shranjevanje piškotkov po želji omeji ali pa popolnoma onemogoči. Podatki, ki se zbirajo prek piškotov, se obdelujejo za statistične namene, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie).
9. Varnost
REAL d.o.o. uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki podatke uporabnikov varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki se zbirajo na spletu, se uporablja tudi standardni požarni zid in zaščita gesla. V vseh primerih ni mogoče zavarovati podatkov pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, vendar si REAL d.o.o. prizadeva preprečiti tovrstne dogodke.
10 . Izvajanje politike zasebnosti
Vse, pri REAL d.o.o. redno, honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z REAL d.o.o. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno stran in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo REAL d.o.o. sporočijo preklic registracije. REAL d.o.o. bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.
11. Dodatna pojasnila
Če imate vprašanja ter pripombe, kakršnekoli popravke, željo po blokiranju ali izbrisu podatka, nam to sporočite na elektronski naslov: : info@zascita-real.si